Районният съд в  Кюстендил взе мярка за неотклонение задържане под

...
Районният съд в  Кюстендил взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Съдът в Кюстендил остави в ареста гражданин на Мароко, преминавал незаконно границата на страната

Районният съд в  Кюстендил взе мярка за неотклонение " задържане под стража " във връзка с жител на Кралство Мароко.

Той е притеглен от прокуратурата в качеството му на обвинен за това, че на 28 февруари, в землището на село Гюешево, на към 50 м от 96-та гранична пирамида, обозначаваща линията на държавната граница с Република Северна Македония, е излязъл през границата на страната ни без позволение на надлежните органи на властта, оповестиха от съда.

За състава на закононарушението е планувано наказване " отнемане от независимост " от три до шест години и санкция от 1000 – 5000 лева, прецизираха от съда.

Оттам допълниха, че все още на задържането мъжът не е имал документи за идентичност в себе си. Той е открит след предаването му от полицейските чиновници в Република Северна Македония, откакто е минал от България на територията на Република Северна Македония по нерегламентиран метод. В разпита си е декларирал, че е обитавал като емигрант в два центъра в България, след което го е напуснал и се е придвижил до Германия, откъдето е върнат в България и по-късно още веднъж е направил опит да премине нелегално българската държавна граница, като е целял да стигне в Италия.

Мъжът няма непрекъснат адрес на територията на страната, няма месторабота, не владее български език, а съгласно съда има действителна заплаха от укриване или осъществяване на закононарушение.

Определението на съда предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

От началото на годината в Районната прокуратура в Кюстендил са водени 19 производства за нелегално прекосяване на границата от непознати жители. За цялата предходна година броят им е 32, споделиха по-рано пред Българска телеграфна агенция от прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР